Skip to main content

Olemme kiinteistöalaan erikoistunut yritys. Kehitämme jatkuvasti niin kiinteistöjämme kuin vuokratoimintaamme. Liiketoimintamme ydin on ylläpitää kiinteistöt hyväkuntoisina ja tätä kautta myös vuokralaiset tyytyväisinä. T. Makkonen Oy:n toimialana on vuokrata ja hallinnoida kiinteistöjä sekä rakennuttaa sopivan vuokralaisen löytyessä uudisrakennuksia.

T. Makkonen Oy:n juuret juontaa vuodesta 1927 Toivo Makkosen alkaessa harjoittaa linja-autoliikennettä Ylä-Savon alueella, josta yritys ponnisti vuosien saatossa valtakunnan laajuiseen linja-autoliikenteeseen niin Suomen kuin Vironkin puolella.

T. Makkonen Oy on harjoittanut kiinteistöjen vuokraustoimintaa vuodesta 1978 alkaen rakennuttamalla vuosien saatossa useita liike- ja toimistokiinteistöjä Iisalmeen. T. Makkonen Oy myi linja-autoliiketoimintansa vuonna 2007, jonka jälkeen yhtiö on keskittänyt toiminnan tukevasti ”kivijalkaan”. Nykyisin T. Makkonen Oy vuokraa, rakennuttaa ja hallinnoi omistamiaan kiinteistöjä.

Nykyisin yhtiöllämme on vuokrattavia kiinteistöjä Ylä-Savossa. Omistuksessamme on niin asuinhuoneistoja, liike-, toimisto-, halli- kuin myymälätiloja. Suurin osa kiinteistöistä on liikehuoneistoja ja toimistotiloja, jotka sijaitsevat eri kaupallisilla alueilla Iisalmessa. Olemme rakennuttaneet mm. Pohjois-Savon käräjäoikeudelle virastokiinteistön ja tämän lisäksi investoineet muihin kiinteistö kohteisiin sekä jalostaneet niitä.

Tulevaisuudessa haluamme kehittää kiinteistöliiketoimintaamme niin Ylä-Savossa kuin muillakin mahdollisilla paikkakunnilla. Siksi tärkeimmäksi asiaksi kiinteistöjen vuokraustoiminnassa on nostettu vuokralaisten toiveiden huomioiminen ja heidän toimintaympäristönsä erinomainen ylläpito. Kiinteistömme ovat olleet vuokrattuna pitkäaikaisesti jo vuosikaudet, mikä kertoo hyvistä toimintamalleista ja tyytyväisistä vuokralaisista.

Tulemme myös kehittämään liiketoimintaamme investoimalla uudisrakennuksiin sekä laajentamalla kiinteistötoimintaa.

Muu Makkosen suvun yrityshistoria

Makkosen suvulla on ollut vuosien saatossa myös monenlaista muuta yritystoimintaa linja-autoliikenteen ja kiinteistöliiketoiminnan ohella niin Suomessa kuin Vironkin puolella. Elsa Makkonen harjoitti autokoululiiketoimintaa nimellä E. Makkonen Oy vuosina 1952-2007. Matti Makkonen harjoitti uransa aikana laajaa maansiirtoyritystoimintaa valtakunnallisesti nimellä Kaivu-Pojat Makkonen Oy. Tämän ohella toinen liiketoiminnan osa-alue oli Saab-henkilöautojen ja Scania-kuorma-autojen jälleenmyynti ja huoltotoiminnot Iisalmessa vuosina 1960–2002. Kari Makkonen toimi T. Makkonen Oy:n tytäryhtiön NEOmobilen johtajana Virossa, Saarenmaalla vuosina 1992–2003, jossa turisti- ja paikallisliikenne olivat vasta kehittymässä Neuvostoliiton jälkeisellä aikakaudella. NEOmobilen myytyä vuonna 2003 Kari Makkonen keskitti linja-auto- sekä nosturiliiketoimintansa Viron pääkaupunkiin tallinaan toimien nimellä Robinet Oy vuosina 1999–2012. Robinet Oy harjoitti niin paikallis- kuin turistiliikennettä, josta pisin matka Afrikkaan. Nosturityötä Tallinnassa riitti, sillä aikakausi oli vahvaa uudisrakentamisen aikaa. Nykyisin suvun liiketoiminnot ovat keskittyneet täysipainoisesti kiinteistöliiketoimintaan sekä metsiin.